En vecka

Från och med imorgon pendlar jag mellan sommarstuga och en lägenhet i stan för att kunna jobba. Men till det stora hela ska jag försöka spendera så mycket tid som möjligt ute på vårat sommarställe. Vi flyttar hem till nästa helg igen, så tills dess lär det bli rätt glest med inlägg här. Jag får passa på och slänga in lite bilder när jag är inne i stan.
 
 

Snabbt ska der gå

Dagens frukost på jobbet idag! Är hemma en snabbis nu och ska packa ner det sista samt hinna göra mig i ordningn inför kvällen. Känner mig stressad över att allt bara är kaos för tillfället. När jag kom hem från jobbet trött och stressad hittade jag ett stort paket från nelly.com i brevlådan. Sånt gör en alltid lika glad! 

Like a dream

 
 
 
Hittar hur mycket söta klänningar som helst just nu. Har lust att klicka hem varenda en. Dessa tre är från Bubbleroom.se och får gärna flytta in i min garderob. 
 

Packat hela dagen

 
 
Har under dagen rensat ut hela mitt rum och packat ned allt i kartonger. Samma visa varje år. Vi hyr ut huset nästa vecka och eftersom jag jobbar hela helgen behövde allt vara klart redan idag. 

Inspiration

 
 

Laddar om

Bjuder på en bild från en av utekvällarna förra veckan. 
 
Tittar igenom bilder från tidigare utekvällar och känner hur det kryper i hela kroppen. Jag mår visserligen bättre idag, men har bestämt mig för att ta morgondagen hemma också. På fredag väntas jobb och då måste jag var fit for fight. Därefter får livet gärna fortsätta som vanligt igen!

Tattoo

 
Jag vill tatuera mig, det vill jag! Inte just nu, men lite längre fram. En betydelsefull som ska sitta antingen i nacken, överarmen eller på axeln. Jag har några förslag i huvudet som jag velar mellan. Tycker personligen det är jättesnyggt med någon enstaka, som är hyfsat diskreta och går att dölja om man vill. 

when we were kids

Tyckte den här bilden var lite rolig men samtidigt så himla aktuell! Vart tog pokemonkort och tamagothchin vägen? Idag är alla sju-åtta och nioåringar om inte yngre till och med, så upptagna med iPhones, iPads osv. 

Utbildning

Under förmiddagen idag har jag haft brandutbildning på jobbet. Förra veckan var det hjärt och lungräddning. Tanken är väl att vi ska vara så förberedda som möjligt när olyckan väl är där och det tycker jag vi blivit nu. Vilket känns både tryggt och skönt! Tog en lugn promenad hem efteråt, snacka om att allt är sjukt ansträngande när man inte mår bra! 

When I leave this world, I'll leave no regrets

En otroligt stark och inspirerande video. För er som inte kan se klipp jag lägger upp, klicka här istället!
 
 Ni bara måste se den här! Gripande, inspirerande och maffig på samma gång. Jag imponeras så av denna kvinna.
 
 

Saknar dig!

Ett år sedan men det känns som betydligt mer. 
 
 

Breakfast

 
Dagens frukost intogs ute på altanen i den stekande värmen. Gav mig på några försök att ligga i solen, men insåg gång på gång att det var omöjligt. Så jag har legat inne hela dagen, vilket visserligen inte heller varit helt svalt vill jag lova.. Vafan, vill bli frisk nu!!
 

Tårtkalas

 
Födelsedagsfirande med jordgubbstårta och trevligt sällskap har min dag bestått av. Man kunde nästan tro att det var jag som fyllde år, när både farmor och farfar samt bästa Tanja kom med presenter även till mig. Nu där emot väntar en lugn kväll med glass och tvserier, jag mår kasst idag.

Grattis!

 
 Grattis älskade lillebror! Äntligen 7 år, som du väntat. Idag är din dag och vi ska se till att fira dig ordentligt. 

Mys med la familia

Fräsch fruktsallad gjort på jordgubbar och melon, inte helt fel! Det toppat med Jason Derulo på tv, kvällen kan inte bli så mycket bättre. Jag mår fortfarande inte bra men hoppas fortfarande på att få må bättre imorgon. 

Sommarfin

Såhär såg jag ut igår! Bytte om efter badet. Men innan det bar jag en söt blå klänning. 
 
Jobbade ett tufft pass mellan 05-14 idag. Det har varit varmt, väldigt varmt, mycket folk, och till råga på allt har jag svinont i halsen. Men det gick trots allt bra och jag klarade mig igenom det, även om man sista timman var helt slut. Tog en dusch och somnade direkt när jag var hemma igen!
 

Midsommar

Hade en supermysig midsommar igår som innehöll allt vad en midsommar ska! Blev till och med övertalad att bada och det TVÅ gånger dessutom. Inte illa med tanke på att jag nog aldrig badade i havet förra året. Sov hos J inatt, vilket visserligen bara blev någon timma innan jobb väntade för min del. Bortsett från att jag blev sönderbiten av mygg så var det en himla bra dag.
 

Alltid i sista stund

Helt sjukt att det är midsommar imorgon! Familjen har åkt iväg till deras midsommarställe och lämnade ett lugnt och tomt hus efter sig. Festar till ensamheten med lite glass och en relativt tidig kväll. Blir upphämtad redan kl 9 imorgon och då ska jag hunnit packat ihop mina saker också. För varför göra allt i god tid liksom? ;-)
 

Pw

Tanken var att vi skulle gymma, men till vår besvikelse var det stängt. Fick istället bli en pw på 5 km. Väl hemma insåg jag att min cykel behövdes cyklas hem till en kompis inför helgen. Så tog en promenad hem därifrån också. Allt som allt blev det ungefär 8 km. Rätt bra gjort!
 

Jason Derulo

På lördag. PÅ LÖRDAG!! Kommer Jason Derulo uppträda på sommarkysset. Trodde jag hörde fel innan jag insåg att det verkligen stämmde. Hade det inte varit för att jag jobbar samma morgon hade jag lätt åkt upp. Nu får jag ladda upp här hemma framför tvn istället. Ren LYCKA!

Njuter av lugnet

Godmorgon! Vaknade för en liten stund sedan och har nu hunnit få i mig lite frukost. Ska ta en dusch och sakta börja förbereda mig inför dagens utbildning. Skönt att ha gott om tid för en gångs skull. Börjar kl 14. 

Kvällspromenad och ny serie

 Tog en promenad nu under kvällen, det var behövligt att göra av med överflödig energi. Bunkrade sedan upp med te och soppa framför en ny serie mamma ville se. Vi failade dock och drog på den tredje och sista delen av serien först. Konstaterade snabbt att allt gick väldigt fort och att man direkt kastades pang-bom in i allt. Men insåg inte varför förs vi var klara och skulle dra igång andra delen! Ha ha. :-)

Dagens val

 
Vädret idag har varit så konstigt. Grått och mulet men ändå väldigt varmt. Tack vare värmen kunde jag inviga mina nya shorts matchat med en mintgrön topp och kofta som för övrigt var ett felval. FÖR varmt. 
 

Food

Maxmat nere längs strandpromenaden och fika inne hos grannarna. Med andra ord en mysig kväll! 

Grått

Har haft en riktig mysmorgon framför de senaste avsnittet av pll. Passade även på att se några gamla favoriter från de tidigare säsongerna och tror jag ska fortsätta med det. Vädret är grått och jag har ingen lust att planera in något annat. 
 

Dagsrytmen just nu

Mina dagar är för tillfället väldigt lugna och inte minst enformiga. Jag behöver vila och det gör jag gärna ute i solen. Där emot har huvudet börjat säga ifrån mot värmen, så det blir en hel del tid ute i skuggan också. Med andra ord går det sådär med brännan, sakta men säkert framåt. Kvällarna spenderar jag gärna ute med vännerna. 
 
 
 

Kvällens

Flätor och keps i kombination är något ni inte sett mig i tidigare. Men från att jag brände hårbotten något helt sjukt förra veckan lovade jag mig själv att börja använda keps. Fick låna en av bror som jag numer inte släpper taget om. 
 

something you didn't know

Planen var att dra ut. Blev istället kvar hemma framför Ledins show på tv4 play. Visste ni att jag är ett litet smygfan av både Tomas Ledin och Magnus uggla? Älskar deras musik och texterna de är baserade på. Det ni! 
 
 

Road trip

 
Har varit ute och åkt i stort sett hela dagen, älskar att åka bil så mig har det inte gått någon nöd på! Det blev en runda på landet med fikastopp och bad. Nu är jag så där jobbigt seg bara.
 

Godnatt!

Kom nyligen hem efter en trevlig kväll på stan. Nu ska jag sova och ta en ordentlig sovmorgon imorgon, det är jag värd nu efter två tidiga morgnar med jobb. 

Grattis!

 
Grattis världens bästa pappa på din 40;årsdag! Vi skickade iväg honom till London igår och ikväll får han se Bruce Springsteen på Webley! Jag hoppas du får en grym kväll du sent glömmer. Vi här hemma firar dig när du är hemma igen, men tills dess hoppas jag du njuter av den resa ni har framför er! :) Älskar dig. 
 

Överraskning!

 
 
Under pappas lunch idag så kidnappade vi honom. Imorgon fyller han 40 så vi har nu överraskat honom med en hemlig resa tillsammans med mamma. De är nu på väg "någonstans", kan berätta mer imorgon. Men vad jag ville ha sagt är att jag är SÅ glad för deras skull. Båda tvås. Och givetvis lite avundsjuk på slutdestinationen. 

Yesterday

Hade en minst sagt rolig kväll igår, dansade och skrek tills halsen värkte. Där emot hann jag bara sova i tre timmar innan klockan ringde och det var dags för jobb. Vilket gick oväntat bra med tanke på antal sovtimmar. Kör ett pass imorgon med start 05 igen, sen tar jag några dagars ledigt.

Redo!

Nu är jag redo, trevlig kväll allihop! 

Fram och tillbaka

 
Ska jag? Är det värt det? Ja, Nej, Ja... Så har mina tankar gått hela dagen! Det är fest ikväll och vore det inte för att jag börjar jobba klockan 05 imorgonbitti så vore det här ett enkelt beslut. Men jag har nu bestämt mig efter mycket om och men för att gå iallfall, och lär få ta smällen imorgon! Men vafan, man lever bara en gång!!

Smoothie

Min frukost/lunch idag består av en jordgubbssmoothie! Regnet hänger i luften så jag passar på att ta en lugn dag hemma framför Disney. Hehe. Velar fram och tillbaka om kvällen gör jag också. Varför ska jag alltid ha så svårt att bestämma mig?? 
 

Skolvslutning

Har varit iväg nu på morgonen och kollat på lillebrors första skolavslutning. minns fortfarande min första, vilken låt vi sjöng och hur "häftigt" allt var. Nu står man här elva år senare och tittar på alla små, när man själv var där kände man sig jättestor. Haha.
 

2013 - nu kör vi!

 
 Även om allt känns overkligt och märkligt just nu, så är jag obeskrivligt taggad för sommaren. Det här ska bli en galen revansch på sommaren 2012 som mer blev en plåga. Ända sedan i vintras har det hetat att det här ska bli bästa sommaren någonsin och nu är det dags att leva upp till det! Är laddad till tusen. 

Runda på stan

Efter avslutningen idag följde jag med brorsan in till stan och agerade smakråd. Det är sällan vi umgås, men vi hade en väldigt mysig stund tillsammans. Min lillebror som blivit stor och betydligt längre än mig. Vad hände liksom? 
 

Fika

 
Vi i klassen fikade vi lite tillsammans tidigare idag. Fast lite var fel ordval. Alla hade i stort sett med sig något, vilket resulterade en ordentlig storfika. Jag hade bakat en kladdkaka med daim som blev riktigt uppskattad. Kul!

Sommarlov!

 
 
Det spelar ingen roll hur många gånger jag upprepar ordet sommrlov för mig själv. Det är fortfarande så sjukt obegripligt. Lär ta några dagar att ta in allt, men tids nog ska jag verkligen njuta av det här! 10 veckors ledighet är precis vad jag behöver just nu, mitt liv har varit lite kaos de senaste dagarna, så det här blir bra!

Så nära

 
Om några timmar går jag på sommarlov, så har spenderat den här förmiddagen med att förbereda inför avslutningen. Har bland annat bakat till fikan med klassen. Jag har varit så inne i allt annat att jag nu insåg att jag glömt bort frukosten.  Sånt som händer ibland! 

Ä N T L I G E N !

 
Japp, så stavas nattens efterlängtade höjdpunkt! Första avsittet av säsong 4 i pretty little liars släpps sent inatt och jag ska helt klart sitta uppe och vänta!! Är så sjukt galet supertaggad och har varit det ända sedan sista avsnittet i säsong 3 släpptes för tre-fyra månader sedan.. Jag är så löjligt fast så det finns inte! 
 
 

Fler bilder

 
Fler bilder från kvällen. Det var riktigt härligt att sitta nere längs havet och bara va. Lugnt och skönt för att inte tala om den sköna sommarvärmen som verkar ha kommit. Fler sådana kvällar hoppas vi på!

Prom

 
 
 
 
 
 
Bilder ni säkert sett hundra gånger nu. 
 
 Var som sagt och spandade in alla fina nior inför balen tidigare ikväll. Träffade på våra gamla lärare och stod och snackade gamla minnen från förra årets bal/avslutningsmiddag. Den kvällen alltså.. så himla bra! Hoppas deras kväll blir lika lyckad!
 
 

11/6 - kvällstid

 
 
Avslutning och grillning med lillebrors klass, paparazzi på niornas bal följt av en mysig stund på hamnen. 
Där satt vi länge och bara chillade. Fler bilder kommer! 

Last day

 
Sista skoldagen avklarad, så underbart! Vi hann med en glass i solen och en runda på stan mellan våra två lektioner. Nu vinkade jag precis av Emma för en stund och ska börja göra mig i ordning för kvällen. 
 

Snart så!

 

- Så mycket kärlek. 
 

Instapics

   
   
Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? Ni hittar mig som emiliabenneck. Där håller jag uppdateringen vid liv när jag inte är här. 

Summer

 
Nu är skåpet rensat och böckerna inlämnade, vilken frihetskänsla! Jag laddar upp inför sommaren med lite inspirationsbilder och härlig sommarmusik. 
 
 
 

Söndag kväll

Har haft en så gott som mobilfri dag idag, vilket varit så skönt! Behövligt efter dessa dagar. Ikväll myser jag tillsammans med familjen framför film med rabarberpaj. 

Surprise!

I torsdags kväll var vi tjejer i klassen ute och åt tillsammans. Tanken var att vi skulle tacka av Sina som snart åker tillbaka till Tyskland. Vi åt gott och hade det trevligt, men sen skildes alla åt rätt fort. Det var åtminstone vad Sina trodde. Jag och Jasmine lurade sedan med oss henne på en promenad längs havet och upp i bergen, där hela klassen satt samlad och skrek ÖVERRASKNING! när vi kom. Så himla kul! Det blev en lyckad kväll och verkades uppskattas av alla. 

Igårkväll

Igårkväll träffade jag min högt saknade Lollo ett tag. Vi satt längs strandpromenaden och pratade igenom allt som hänt sedan sist och avslutade med en glass nere på hamnen. Målet nu är att försöka hitta en lucka i sommar för att åka och hälsa på. Men det är som alltid svårt att hitta tillfällen som passar båda. Vi håller tummarna!

Lördag

Vilken dag! Blev upphämtad kvart över nio imorse, och har sedan dess spelat kubb i mängder! Vi åkte ur ganska fort, men i det här vädret var det härligt att stanna och heja på alla andra. Blev inbjuden på middag hos grannen när jag kom hem, mina grannar är verkligen bäst!

Fredag kväll

Min kväll? Jag och Emma har gjort stan, larvat oss och haft det riktigt roligt. Hängt med glada studenter, träffat vänner och blivit uppraggade av två fulla, för oss, okända killar. En rätt spännande kväll med andra ord! Nu blir det tack och godnatt, imorgon ringer klockan tidigt! 

Glass

Passade på och ta en glass på hamnen medan vi inväntade alla studentvagnar. Det har varit så himla skönt väder ute, nästan på gränsen till för varmt i mellanåt. Kul för de som tar studenten!

Studenten

Två ord har spelats upp på repeat i mitt huvud idag, två år. TVÅ ÅR. Sen jäklar är det min tur! Har som i vanlig ordning kollat in alla studenter som sprungit ut idag och det roliga med i år är att man känner till de flesta. Det var kul och få visa Sina våra gotländska traditioner när det kommer till student också. Tror hon blev sugen på att komma tillbaka i trean igen. 

Tofta strand

Har haft en jättemysig eftermiddag ute i Tofta. Körde både vägarna. Vi fikade i solen och tog även en promenad ner till stranden. Vattnet var iskallt. Kom precis hem och har nu 40 minuter på mig att göra mig i ordning inför kvällen.

Fotboll

Från tidig morgon har jag och mitt lag varit ute i Traume och spelat matcher! Kan inget annat än vara stolt över mina duktiga spelare. Nu blir det sommaruppehåll men i höst laddar vi om. Vi kom nyligen hem och ska äta lite lunch nu innan vi drar vidare.
 

Onsdag 5/6

Här har ni min dag i bilder. Slutar som vanligt klockan 9.15 på onsdagar, så jag och Jasmine drog hem hit och la oss i solen några timmar. Följt av en fika hemma vid Maja innan jag hade ett informationsmöte på jobbet. Kvällen har jag spenderat med sötnosen mitt emot. 

Tidigare idag

Var och vinkade av min fina vän tidigare idag. Hon är nu påväg mot USA för att hämta hem sin storebror som varit utbytesstudent där under ett år. Jag är så avundsjuk på hela familjen och hade gärna gjort deras resa. Men är samtidigt så himla glad för deras skull över att resan äntligen blir av. Som de längtat! 
 

Tisdag

Jobbade ett kort pass mellan 8-12 idag, tanken var sedan att gå på vår enda lektion som startade 12.45. Men den blev inställd, så istället spenderade jag min eftermiddag hemma. Ikväll debuterade jag som domare ute i Traume, om jag var nervös innan? JA. Men det gick trots allt helt okej för att vara första gången. 
 

Juni 2012


 
Blandade bilder från juni 2012. När jag tittar tillbaka på bilderna, känns det som så mycket längre sedan än ett år. Det har varit ett minst sagt händelserikt år. 

Words

Ett av mina nyårslöften, om jag nu hade haft några, hade förmodligen varit att utmana mig själv mer! Vilket jag skulle vilja säga att jag nu gjort. Halva jag velade, medan andra halvan skrek ja. Trots osäkerhet tog jag is över huvudet och tackade ja till ett erbjudande jag kanske borde ha sagt nej till. Men utan att testa sig fram kommer man ingenstans.. Åtminstone är det vad jag just nu försöker intala mig själv. 

Måndag -

 
 Förmiddagen spenderades på stan och eftermiddagen i solen med en bok, följt av kubb med grabbarna. Yes, där har ni min dag! Utöver det har jag självklart hunnit med skola. Måndag och två lektioner, det stavas L Y X. 
 
 
 

Filmkväll

 
Tog en lugn kväll hemma och passade på att se klart en film jag påbörjade igår! Sitter i skrivande stund med fönstret öppet till max och försöker få in lite sval luft, men det blir snarare ljummen luft.. Japp, påminns ännu en gång av att sommaren är här! Lite för bra för att vara sant. 
 
 

Bal och glass

 
Var nere och kollade på balkortegen, samlade inspiration och njöt av det härliga vädret! Avslutade med en premiärglass på hamnen. 
 

Söndag

Var hemma strax innan 03-tiden inatt, somnade snabbt och gott i min renbäddade säng. Idag vaknade jag med världens förkylning. Men solen skiner och jag har bara roliga planer, så det här blir bra ändå! 

Veckan i bilder

 
Här är lite blandade bilder jag samlat på mig under veckans gång. Sköna kvällar ute, med solnedgångar, kubbspel i mängder och härligt sällskap. En kväll bröt vi mönstret och tog ett fuegopass följt av en sen tacokväll. Det må ha varit intensivt som jag skrev tidigare, men samtidigt väldigt kul! 

Lördag kväll

Ikväll är det jag och alla barnen. Sitter barnvakt åt grannens alla barn, samt lillebror. Vi har varit iväg på en lekplats i närheten och nu leker alla på sina håll i huset. Jag inväntar kvällens sällskap och myser med minstingen.

Lördag - andas ut

 
Tidigt imorse var vi och vinkade av Leoni och de andra tyskarna nere vid båten. Vilket resulterade i en märklig tomhet när vi kom hem. Idag behöver jag få vara Emilia, utan några krav på socialitet! Behöver få vara själv, slappa och bara få egentid helt enkelt. Veckan har varit bra på många sätt och vis, men samtidigt väldigt intensiv. Ska halvsova till en film nu och förbereda mig inför kvällen, bildbomber från veckan kommer så småning om. 


RSS 2.0